DIS-Norge
 
  English Norsk  

DIS-Norge, Slekt og Data bytter navn

Slekt og Data er nå navnet på Norges største organisasjon for alle som er interessert i person- og slektshistorie. På landsmøtet i Bergen ble forenklingen og tydeliggjøringen av organisasjonens navn vedtatt med solid flertall.

Navnet vårt har endret seg litt gjennom tidene. Organisasjonen ble stiftet 12. januar 1990 og fikk navnet DIS-Norge. Initiativtakerne var en fremsynt datainteressert gjeng. De ønsket å ta i bruk dataverktøy i slektsforskningen, i en tid da PC-er ennå ikke var allemannseie. DIS stod for Databehandling ISlektsforskning. Datamaskiner, internett og digitalisering har skapt en ny verden også for slektsforskere og her ligger fremdeles enorme muligheter.

I 2012 ble organisasjonens navn DIS-Norge, Slekt og Data, en kombinasjon av det opprinnelige navnet og navnet på medlemsbladet til organisasjonen. Og i 2016 har landsmøtet valgt å forkorte navnet til Slekt og Data. 

Ord med flere betydninger
Slekt og Data henspiller både til utgangspunktet for organisasjonen, og selve betydningen av begrepet data. Ordet data betyr i denne sammenhengen ikke bare et teknologisk verktøy. Begrepet kan også forstås som de nøytrale bitene med informasjon som du bruker til å sette sammen din egen historie. Det er når bruddstykker av historier og fakta settes sammen, at vi danner et meningsfullt og helhetlig bilde av våre forfedre – og din og min slektshistorie.

Med navneskifte følger også ny logo og ny profil som vil bli tatt i bruk i løpet av 2016. Logoen og en smakebit av profilen kan du se på bildet til høyre.

Dette innlegget er skrevet av generalsekretæren vår Anne Schiøtz og er henta fra disnorge.no